2021. márciusi ebéd menüválasztás a Mudrányban

Kattints ide!

Kisrefis diákok sikeres szereplése történelem versenyen

(2021.03.29.)

Az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Savaria Regionális Pedagógiai Szolgáltató és Kutató Központja történelmi versenyt hirdetett meg ebben a tanévben is 7-8. osztályos tanulók számára. A verseny megyei fordulóját februárban rendezték, ahol iskolánk is képviseltette magát és tanulóink nagyon szép eredményt értek el...

a cikk folytatása...

Safer Internet Day díjazottjai

(2021.03.29.)

Idén február 9-én tartották világszerte a Safer Ineternet Dayt, vagyis a Biztonságos Internet Napot. Az esemény mottója: „Együtt egy jobb internetért!” Magyarországon a Nemzetközi Gyermekmentő által szervezett SID magyarországi együttműködő partnerei voltak a Microsoft Magyarország Kft., a Nemzeti Kibervédelmi Intézet (NBSZ NKI) és az Országos Rendőr-Főkapitányság (ORFK). A Biztonságos Internet Napon kihirdették a gyermekeknek szóló pályázat eredményét.

a cikk folytatása...

Sárospataki Református Kollégium Gimnáziuma, Általános Iskolája és Diákotthona 2020/2021-es tanév A digitális munkarend szabályai

(2021.02.24.)
A 2020/2021-es tanév digitális munkarend szabályai ITT
A 2020/2021-es tanév digitális munkarend órarendje ITT

Stylus Szépírás Verseny

(2021.03.25.)

A vésztői Kis Bálint Református Általános Iskola VI. alkalommal rendezte meg Stylus Szépírás Versenyét. A verseny célja az esztétikus és pontos kézírás fontosságának megőrzésére való igény fenntartása az egyre nagyobb teret hódító digitalizált világunkban. Az írásunk magunkról sok mindent elárul. Minden írásnak üzenete van, ezért fontos, hogy ösztönözzük a gyerekeket a szépírás gyakorlására. 23 iskolából 50 gyerek munkáját értékelte a zsűri. A döntőben 14 iskola 21 diákja ért el helyezést.

a cikk folytatása...

Klímabarát közlekedés mindenkiért! verseny-kisrefis diákok innovatív projektmunkái

(2021.03.25.)

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium, az Agrárminisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma ebben a tanévben is meghirdette az Európai Mobilitási Hét rendezvénysorozatához kapcsolódó közlekedési-környezetvédelmi kreatív pályázatát, „Klímabarát közlekedés mindenkiért!” címmel. Iskolánkból két csapat is elküldte az pályázatát erre a felhívásra., melyben a jövő közlekedési eszközeit modellezték...

a cikk folytatása...

Református Földrajzi Tanulmányi Verseny

(2021.03.25.)

Iskolánkból első alkalommal vettünk részt a IX. Dr. Hajdú-Moharos József Országos Református Földrajzi Tanulmányi Versenyen. Ez a verseny eredetileg a középiskolásoknak szól, de a 8. évfolyamosainkat is szeretettel várták meghívásos rendszerben a versengésre. 13 iskolából 84 tanulót neveztek a felkészítők a megmérettetésre, s az országos döntőbe 41 versenyző jutott be.

a cikk folytatása...

„Szép Magyar Beszéd” 2021

(2021.03.25.)

Iskolánkból az online verseny területi fordulójára egy tanuló nevezett, aki már 5. osztályos kora óta versenyez. Nem volt ez most sem másként! Kecskeméti Anna 7. osztályos tanuló, aki kategóriát ugrott, hiszen a 7-8. osztályosok között küldte el szabadon választott és kötelező szövegét, ahol III. helyezést ért el!

a cikk folytatása...

Kisrefis diákok alkotásait jutalmazta a Lengyel Intézet

(2021.03.25.)

A budapest Lengyel Intézet a lengyel V4 elnökség alkalmából hirdette meg azt a pályázatot, melyben a Visegrádi Négyekhez tartozó országok legérdekesebb látványosságait mutathatták meg a gyerekek. Iskolánkból nyolc tanuló alkotását küldtük el. A rajzok témái között elsősorban Zemplén megye, illetve Sárospatak város nevezetességei szerepeltek. ...

a cikk folytatása...

Eredményes szereplések a XXIV. Simonyi Zsigmond Kárpát-medencei helyesírási verseny iskolai fordulóján

(2021.03.25.)

Ebben a tanévben rendhagyó módon szerveztük meg a helyesírási verseny 1. iskolai fordulóját. A tanulóknak közel 40 feleletválasztós kérdésre kellett válaszolni, online formában! A tanulók egyéni kód és jelszó alapján dolgoztak! Iskolánkból 22 tanuló vállalta a megmérettetést...

a cikk folytatása...

Mikulásvárás a Kisrefiben

(2020.12.12.)

A Sárospataki Református Kollégium Általános Iskolájában tanuló diákok ebben az évben is nagy izgalommal várták a Mikulást. A rendhagyó helyzetre való tekintettel most videóüzenetet küldött a gyerekeknek a nagyszakállú Télapó ,majd ezt követően minden kisrefis megkapta a megérdemelt csomagot. A fényképeken látható mosolygó gyermekarcok és a csillogó gyermekszemek is azt bizonyították, hogy a diákok nagyon örültek a személyre szóló üzeneteknek és az ajándéknak is.

a cikk folytatása...

Csodálatos emberi test vetélkedő

(2020.12.12.)

Kiválóan szerepelt intézményünk három 8. osztályos tanulója a "Csodálatos emberi test" online biológia vetélkedőn melyet a SZSZC Kossuth Lajos Gimnázium hirdetett, szervezett. Kiváló oklevelet kapott: Kék Boglárka, Lovas Bianka.

a cikk folytatása...

Népdaléneklési versenyen elért sikerek a Kisrefiben

(2020.12.12.)

A Művelődési Háza és Könyvtára idén novemberben online formában rendezte meg a Barsi Ernő Regionális Népdaléneklési Versenyt. Mivel Barsi Ernő pataki diák, gimnáziumunk egykori tanulója a verseny névadója, mindig nagy szeretettel és izgalommal készülünk a megmérettetésre. Ebben a tanévben öt kisdiák nevezését küldtük be két korcsoportban...

a cikk folytatása...

Digitális szuperhősök- Első helyezést ért el a Kisrefi csapata

(2020.12.07.)

Első helyezést ért el a Kisrefi csapata a Da Vinci Media és a Telekom Legyél te is Digitális Szuperhős elnevezésű pályázatán. A csapat tagjai: Karai Anna Kinga, Tompa Judit és Vida-Czene Kincső voltak, a felkészülést segítette Csikó Szilvia. A járványügyi helyzet miatt november 12-én a Digitális Szuperhős online pedagógus konferencián hirdették ki a szervezők az eredményt. A Da Vinci Media három évvel ezelőtt indította. a Telekommal közös digitális edukációs programját. Legújabb akciójukban digitális szuperhősöket kerestek, akik videópályázatban mutathatták be szuperképességeiket.

a cikk folytatása...

A Kisrefiben újabb sikeres online versenyeredményről számolhatunk be

(2020.12.07.)

A Református Iskolák XVII. Országos Meseíró és Szépíró Versenyén vettünk részt novemberben. A verseny – a szokásos forgatókönyvtől eltérően, a pandémiás helyzet miatt – online formában került megrendezésre. Olyan versenyszámokat hirdettek a szervezők, melyeket így, távolból is lehetett mérni.

a cikk folytatása...

Ismét kitárult Meseország kapuja

(2020.12.07.)

Ismét kitárult Meseország kapuja. Iskolánkból sokan indultak útnak, hogy egy mese megtanulásával és bemutatásával Meseország lakói legyenek. A Művelődési Háza és Könyvtára szeptember 30-án rendezte meg Regionális Mesemondó Versenyét, idén rendhagyó módon online formában. Tanítványaink lelkesen és szorgalmasan készültek a megmérettetésre. A gyerekek a magyar népmesekincs gazdag tárházából válogattak. Mesemondóinkra nagyon büszkék vagyunk, szép teljesítményüket a zsűri is megjutalmazta.

a cikk folytatása...

Környezetvédelmi kampány hét

(2020.11.05.)

A Sárospataki Református Kollégium Gimnáziuma Általános Iskolája és Diákotthona csatlakozott az Éghajlatvédelmi Szövetség, Magyar Természetvédők Szövetsége, Reflex Környezetvédő Egyesület szervezésében a " Mozdulj a klímáért!" 2020 környezetvédelmi kampány héthez. A Biodiverzitás Szuper Éve jegyében a biológiai sokféleség, beporzók védelméhez kapcsolódtak a feladatok.Egy ősi életvirág szimbólumot jelenítettünk meg a 9.E osztállyal, amely a világ teljességére utal. Majd a Kisrefi közösségével / 1- 6. osztály/ a "Virág élet! " akcióban élő virágot alakítottunk ki a településen és környékén található termésekből , melyet a diákok gyűjtöttek.

a cikk folytatása...

Teremtés Hete a Kisrefiben

(2020.10.17.)

Hosszú ideje már szeptember utolsó vasárnapja, és október első vasárnapja között „mi keresztyének, különleges időt szentelünk arra, hogy kapcsolatunkat elmélyítsük a Teremtővel, egymással és a teremtés egészével. Ez az időszak a Teremtés hete. A Teremtés hete alatt összefogunk, hogy együtt örüljünk a teremtés ajándékainak és gondolkodjunk azon, hogy hogyan törődünk vele.” Egyházi vezetők

a cikk folytatása...

A Zene Világnapjára emlékeztünk a Kisrefiben

(2020.10.13.)

Mint minden tanévben, idén is megemlékező műsort adtak a Zene Világnapja tiszteletére a Kisrefi 5. évfolyamos diákjai. 8 óra előtt a hangoshíradón keresztül csendültek fel a dallamok a gyermeki lelkek mélyéről. Ez után egy szöveg következett, melyben a zene fontosságáról, lélekemelő szerepéről és az emberi személyiségre gyakorolt pozitív hatásairól esett szó. Természetesen hazánk egyik legnagyobb zeneszerzőjéről, zenetudósáról, zenepedagógusáról, népdalgyűjtőjéről - Kodály Zoltánról- sem feledkeztünk meg. Szavait idézve méltattuk munkásságát, valamint hangsúlyoztuk szerepét a zenei nevelés, oktatás területein is.

a cikk folytatása...

Váratlan vendég - az eltévedt bőregér

(2020.10.13.)

Egyik szünetben az iskolánk csatornájához lapulva találtunk egy denevért. Nem tudtuk, hogy hogyan kerülhetett oda, hiszen a denevérek nappal nem aktívak. Kitűnő repülők, de a földön nehézkesen, ügyetlenül mozognak. Mivel a nappali „elfoglaltságuk” a barlangokban, faodvakban történő fejjel lefelé csüngés, így feltételeztük, hogy megsérülhetett. Egy papírdobozba óvatosan betessékeltük, miközben vékony visító hangot hallatott.

a cikk folytatása...

Kisrefis diák a Langwest döntőjében

(2020.10.13.)

2020. februárjában rendezték meg a 25. Langwest Országos Tanulmányi Verseny írásbeli fordulóját, angol és német nyelvből általános és középiskolás tanulók részére. Az országban három helyszínen 590 gyerek mérte össze a tudását 5 kategóriában. A verseny célja az idegen nyelvi kommunikációs képességek fejlesztése, tehetségek felkutatása, a jó képességű tanulók számára versenyzési lehetőség biztosítása.

a cikk folytatása...

A Víz Világnapja

(2020.10.13.)

A Magyar Hidrológiai Társaság Borsodi Területi Szervezete a hagyományokhoz híven, a Víz Világnapi ünnepi rendezvény sorozatához kapcsolódóan a 2019/2020-as tanévben is meghirdette a pályázatait alsó és felső osztályos tanulóknak. Úgy gondolom, hogy ez a pályázat elérte célját, hiszen a "víz" témakörben sikerült megmozgatni a gyerekek fantáziáját és alkotásra sarkallni őket. Iskolánk 59 db pályamunkát nyújtott be erre a pályázatra, ezért különdíjban részesült.

a cikk folytatása...

Októberi ebéd menüválasztás a Mudrányban

Kattints ide!

Kedves Diákok! Tisztelt Szülők! Tisztelt Pedagógusok!

(2020.09.01)

Intézményünkben a járványügyi készenlét idején alkalmazandó eljárásrendben az EMMI ajánlását figyelembe véve, normál munkarendben kezdjük meg a 2020/2021-es tanévet.

Járványügyi készenlét idején alkalmazandó eljárásrend az alábbi linken elérhető.

Járványügyi készenlét idején alkalmazandó eljárásrend a Sárospataki Református Kollégium Gimnáziuma, Általános Iskolája és Diákotthonában ITT

INTÉZKEDÉSI TERV A 2020/2021. TANÉVBEN A KÖZNEVELÉSI INTÉZMÉNYEKBEN A JÁRVÁNYÜGYI KÉSZENLÉT IDEJÉN ALKALMAZANDÓ ELJÁRÁSRENDRŐL

(2020.08.18)
INTÉZKEDÉSI TERV A 2020/2021. TANÉVBEN A KÖZNEVELÉSI INTÉZMÉNYEKBEN A JÁRVÁNYÜGYI KÉSZENLÉT IDEJÉN ALKALMAZANDÓ ELJÁRÁSRENDRŐL ITT

Menő Menza A Kisrefiben EFOP-1.8.5-17-2017-00127

(2020)

A Sárospataki Református Kollégium Gimnáziumáért Alapítvány 20 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert egy kétéves egészséges étkezést és életstílust népszerűsítő szemléletformáló program megvalósítására, a Sárospataki Református Kollégium Gimnáziuma, Általános Iskolája és Diákotthona együttműködésével.

a cikk folytatása...

Csengőbúcsú (2020. június 12. 14:00)


Kedves ballagó Diákok!


Elérkezett a nap, az óra, amikor búcsúznunk kell.

Ma furcsán, másképp, mint eddig bármikor, de nagy szeretettel, és hittel engedünk Benneteket utatokra.

Fogadjátok nektek készített virtuális csengőbúcsúnkat.

„Lehet, hogy gyenge néha még a hangunk,

Lehet, hogy léptünk még bizonytalan,

De indulunk: a szépet, jót akarjuk

S érezzük, hogy hitünknek szárnya van!”

(Juhász Gyula: Prológus)

Videó link

Történelem versenyen jártunk

(2020.03.11.)

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Savaria Regionális Pedagógiai Szolgáltató és Kutató Központja immár 27. alkalommal hirdette meg a 7-8. évfolyamosok tanulmányi versenyét. A verseny célja, hogy a tehetséges diákok számára lehetőséget biztosítson egyes történelmi korszakokban való elmélyülésre, a képességek újszerű fejlesztésére. Ezek közül is kiemelt szerepet szán a források használatának, a források segítségével ismeretek szerzésének, a szaknyelv helyes használatának, a térben és időben való tájékozódás képességeinek, a kommunikációs képességek fejlesztésének, a problémamegoldó és kritikai gondolkodás kialakításának.

a cikk folytatása...

„Tiéd a világ, ha megérted!”

(2020.03.11.)

25. alkalommal rendezték meg a Langwest országos tanulmányi versenyt, angol és német nyelvből általános és középiskolás tanulók részére. Az országban három helyszínen 590 gyerek mérte össze a tudását 5 kategóriában. A verseny célja az idegen nyelvi kommunikációs képességek fejlesztése, tehetségek felkutatása, a jó képességű tanulók számára versenyzési lehetőség biztosítása. Ez az erőpróba nemcsak kihívást és nyilvános sikert, de a legjobbaknak értékes jutalmakat, nyelvvizsgát is jelent.

a cikk folytatása...

Algától a vidráig előadáson jártunk

(2020.03.11.)

A vizes élőhelyek világnapja alkalmából a két 3. osztály Sátoraljaújhelybe utazott a Kazinczy Ferenc Múzeumban. Megismerkedtünk a legapróbb vízben élő egysejtűvel, az algákkal, és a 2020-as év emlősével, a vidrával.

a cikk folytatása...

„Ifiújság, gyöngykoszorú” népdaléneklési verseny

(2020.03.11.)

2020. február 28-án Felsőzsolcán rendezték meg az „Ifjúság, gyöngykoszorú” elnevezésű versenyt. A verseny célja az volt, hogy a felkészülés során közelebb kerüljenek gyerekeink a népdalokhoz, a népzenéhez, hogy mindennapi életük során bátran merítsenek a magyar népdalkincs gazdag világából. A meghirdetett kategóriákban a tanulók egy-egy dalcsokorral (2-3 népdal összefonása) készültek, tetszőleges témában, tetszőleges tájegységről.

a cikk folytatása...

NEMLUXUSTÁSKA

(2020.02.04.)

Adakozás januárban is

„NEMLUXUSTÁSKA”

Észrevettük, csatlakoztunk, meghirdettük, gyűjtöttünk, beraktuk, átadtuk, köszönjük!

a cikk folytatása...

Versmondó verseny

(2020.02.04.)

A magyar kultúra napja alkalmából rendezte meg a hercegkúti Gyöngyszem Német Nemzetiségi Általános Iskola hagyományos versmondó versenyét. 2020.január 22-én tanulóink méltóképpen emlékeztek meg erről a szép ünnepről. A verseny két kategóriában zajlott. Mindkét korcsoportban szépen teljesítettek tanítványaink.

a cikk folytatása...

Peregrin nyomában verseny

(2020.02.04.)

2020. január 25-én adták át a "Peregrin - Az elveszett adatok nyomában" című, református iskolatörténeti vetélkedő díjait a Magyarországi Református Egyház Zsinati Székházában. Az izgalmas versenyre 64 iskola 885 diákja jelentkezett - mondta el a díjátadón Pompor Zoltán, a Református Tananyagfejlesztő Csoport szakmai vezetője. Intézményünk diákjai a 10. helyen végeztek, teljesítményükért oklevelet és ajándékcsomagokat vehettek át.

a cikk folytatása...

Adventi várakozás

(2019.12.11.)

2019. november 29-én a Kisrefi közössége a reggeli áhítat keretében meggyújtotta az első gyertyát az adventi koszorún, melyet az idén is Fejérné Darab Krisztina hitoktatónk készített. Az igehirdetésen Nagyné Nádasi Erika lelkész-hitoktató arról szólt közöttünk, hogy az elkövetkezendő négy hétben tudjunk türelemmel várni és tapasztaljuk meg Isten gazdag ajándékait. Advent második vasárnapján az idén is a Kisrefi képviselői gyújtották meg a református templomban a második gyertyát az adventi koszorún.

a cikk folytatása...

A Kisrefiben is járt a Mikulás

(2019.12.11.)

Mosolygó gyermekarcok és csillogó gyermekszemek sokasága jelezte, hogy december 6-án a Kisrefibe is megérkezett a Mikulás. Tanulóink nagy izgalommal készültek erre az alkalomra. Verssel, énekkel és hangszeres produkciókkal örvendeztették meg, a messzi földről érkezett vendéget. A diákok nagyon örültek az ajándéknak és a személyre szóló üzeneteknek is.

a cikk folytatása...

A Reformáció ünnepe a Kisrefiben

(2019.12.05.)

Október 24-25-én került megrendezésre iskolánkban a Reformáció ünnepe. 24-én rádiós áhítattal indítottuk a megemlékezést, amelyben szóltunk arról, ami elindította az egyházban a változtatást. 1517. október 31-én Luther Márton a Wittenbergi vártemplom kapujára kiszögezte 95 tételét, melynek célja az újra formálás, azonban a XVI. századi egyház - reformáció nem hitújítás. Semmi újat nem hirdettek a reformátorok ahhoz képest, ami a Szentírásban található. Ellenkezőleg: vissza akartak térni az eredetihez, a jézusihoz, ahhoz, ami évszázadokon át deformálódott, oly mértékig, hogy abban az időben már pénzért kínálgatták a bűnbocsánatot. Azt a bocsánatot, amit egyedül az élő Isten adhat ingyen, kegyelemből, Jézus érdeméért a hívőnek.

a cikk folytatása...

Európai Mézes Reggeli iskolánkban

(2019.12.05.)

Az Országos Magyar Méhészeti Egyesület és az Agrárminisztérium idén is megrendezte az Európai Mézes Reggeli programot. 2019. november 15-én (pénteken) iskolánk vendége volt, a Mézes Huta képviseletében, Urbánné Kis Mária, akinek segítségével sok mindent megtudhattunk a méhekről, a méhészetről és a mézről. És persze kóstolhattunk is finom mézeket, melyet ezúton is köszönünk.

a cikk folytatása...

Tiszakécskei XVI. Országos Mesetalálkozó

(2019.12.05.)

2019. 11. 8-án a Tiszakécskei Református Általános Iskola XVI. alkalommal rendezte meg Országos Mesemondó-, Meseíró-, Kézműves-, Szépíró és Angol/Német Fordító Találkozóját, melynek témája ebben az évben magyar és határontúli verses mesék voltak. Ezen a megmérettetésen a mi iskolánk is képviseltette magát ebben az évben is csakúgy, mint sok éve már.

a cikk folytatása...

Bolyai Matematika Csapatverseny

(2019.12.05.)

Iskolánk tanulói októberben Bolyai Matematika Csapatversenyen vettek részt. A közös gondolkodás, a jó csapatmunka sikerhez vezette a résztvevőket.

a cikk folytatása...

Codeweek

(2019.10.22.)

Iskolánkban nagy hangsúlyt kap az informatika oktatás, mindez a legmodernebb eszközökkel. Ezért nagy örömmel vettünk részt az Eszterházy Károly Egyetem Comenius Campusán rendezett „Codeweek” informatikai rendezvényén. Ezen az egyhetes programon több osztály tett látogatást. A ROBOTIKA előadáson a LEGO Mindstorms - EV3 robotok különféle változatával ismerkedhettünk meg, melyek használata, programozása, a mi iskolánkban is az informatika tananyag részét képezi.

a cikk folytatása...

Kazinczy lábnyomán vetélkedő

(2019.10.22.)

A PIM Magyar Nyelv Múzeuma, a Múzeumok Őszi Fesztiválja keretében ebben az évben is megrendezte a Kazinczy Lábnyomán Versenyt. Október 15-én, kellemes időben, a 22, egyenként 4-5 fős általános és középiskolai diákcsoportnak Kazinczy Ferenc életéhez és pályájához kapcsolódó helyszíneket kellett végigjárnia. A sátoraljaújhelyi református templomból indulva a széphalmi Magyar Nyelv Múzeumáig minden helyszínen érdekes feladatokat megoldva ismerkedtek a gazdag életúttal. Végigjárták azt az utat, melyet egykor Kazinczy Ferenc tett meg gyalog Széphalomtól a sátoraljaújhelyi levéltárig.

a cikk folytatása...

Zene világnapja

(2019.10.22.)

Október 1-jén iskolánkban is megemlékeztünk a Zene Világnapjáról. Elsőként Téglás Botond 3.b osztályos kisdiák énekelte el a református énekeskönyv 474. dicséretét,melynek kezdősora így hangzik: Istennel járni, lakozni Ezután a hatodik osztály három tanulója: Kecskeméti Anna, Kis Lara és Moheb-Ashya Farina tolmácsolásában a zene lélekemelő hatásáról, a kóruséneklés fontosságáról, és annak a közösségépítésre gyakorolt pozitív hatásáról hallgathattunk meg egy szöveget.

a cikk folytatása...

Regionális mesemondó verseny

(2019.10.02.)

2005. óta ünnepeljük szeptember 30-án, Benedek Elek születésnapján a magyar népmeséket. Ezen a napon minden népmesét szerető gyerek és felnőtt megkülönböztetett tisztelettel fordul mind a magyar, mind más népek meséi felé. Tanulóink nagyon szeretik a népmeséket, ezért mindig nagy örömmel vesznek részt mesemondó versenyeken. A Művelődés Háza és Könyvtára szeptember 30-án rendezte meg a regionális mesemondó versenyt az alsó tagozatos diákok számára. Tanítványaink lelkesen és szorgalmasan készültek a megmérettetésre.

a cikk folytatása...

Több mint 70.000 lépés, azaz 40 kilométer együtt jóban és még jobban!

(2019.08.25.)

Ha nyár, akkor ismét természetismereti tábor a pataki Kisrefiseknek! Most egy új helyen, Felsőtárkányban töltöttünk el 5 csodaszép napot, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóságának Bábakalács Erdei Iskolájában. Volt részünk madármegfigyelésben és gyűrűzésben. Sajnos a tavaszi szárazság miatt csak kevés madár van az erdőkben, így a hálókba csak két madarat – egy vörösbegyet és egy csuszkát – fogtunk és azokat vizsgáltuk meg. Voltunk denevérlesen, nagyon izgalmas volt, ezeket a parányi és hasznos állatokat közelről szemlélni, még éjjellátó készülékkel is megnéztük a röptüket.

a cikk folytatása...

Csengőbúcsú a Kisrefiben

(2019.06.15.)

A 2018/2019-es tanévben 29 tanuló ballagott a Kisrefi 8. osztályából. A búcsúzás a tantermükben kezdődött, ahol Timáriné Király Sarolta tagintézmény-vezető asszony szólt a tanulókhoz, majd Lukács Hanna 7. osztályos tanuló búcsúztató szavai és Rák Johanna versmondása után átadták a tarisznyát és a virágot a ballagóknak. Ezután Fejér Zoltán intézményi lelkész emlékként átadta a kerámia csengőket, majd a ballagók énekszóval búcsút vettek a tantermektől. Az iskola ajtaján kilépve, minden búcsúzó diák megkondította az 1904-ben készült harangot és a tanulók az alsóbb évesek sorfala között a templomba vonultak.

a cikk folytatása...

Élményekben gazdag gyermeknap a Kisrefiben

(2019.06.25.)

2019. május 31-én a gyermeknap jegyében csángó népzenét játszó együttes szórakoztatta a gyerekeket a Wáberer Sportcsarnokban. A koncert után táncház keretében sajátíthatták el tanulóink e nép táncára jellemző alaplépéseket. A hagyományőrzést követően átadásra kerültek azok a sporteszközök és játékok, melyeket a szülői válaszmány ajándékozott a retró jótékonysági est bevételéből 400.000 Ft értékben.

a cikk folytatása...

Hálaadó ünnep

(2019.06.25.)

Hagyományukhoz híven, a Kisrefi közössége június 11-én hálát adott az eltelt tanévért. Az áhítatot Fejér Zoltán intézményi lelkész tartotta. Ez után az iskola páros évfolyamú osztályai adtak műsort. A 2.a osztályosok az ének az esőben című produkciót mutatták be. A sok színes esernyő és gumicsizma felidézte az elmúlt napok esős időjárását. A 2. b osztályosok a Ghymes együttes Bennünk a kutyavér című albumára néptáncos műsorral készültek. A 4.a osztály segített ráhangolódni a nyári szünetre. Mottójuk: „ Ha szomorú vagy én ott vagyok neked, számíthatsz rám, amikor úgy érzed az álmaid messze járnak.

a cikk folytatása...

BRÓDY IMRE ORSZÁGOS FIZIKA KÍSÉRLETVERSENY – NYÍREGYHÁZA

(2019.06.19.)

Először vettünk részt az országos fizika kísérletversenyen, Nyíregyházán. A versenyre érkező közel 70 diák öt kategóriában mérhette össze a tudását. A kedvenc kísérletkategóriában Matusz Áron hologramokat mutatott be; Klubert Ádám házilag készített lávalámpát, Czifra Meliton a közkedvelt gyerekjáték, a kaleidoszkóp működését szemléltette; Gombos Angelika saját készítésű, újrahasznosított eszközökön keresztül ismertette meg a zsűrivel a felületi feszültség jelenségét. Demeter Balázs vízirakétát készített.

a cikk folytatása...

Országos MÉH-ÉSZ logikai verseny

(2019.06.19.)

Iskolánk először vett rész az öt fordulós Országos MÉH-ÉSZ logikai versenyen. A 3-4. osztályos korcsoportban 798 indulóból iskolán 41 tanulója mérettette meg magát. Tanulóink nagyon szép eredményeket értek el, többen közülük kimagasló teljesítményükért oklevélben részesültek.

a cikk folytatása...

Hungarikum és illemtan verseny Tiszakeszin

(2019.06.19.)

Ebben a tanévben a Lorántffy Zsuzsanna Református Általános Iskola immár nyolcadik alkalommal hirdetett versenyt Hungarikumok és illemtan témakörben az 5-8. osztályos korosztály számára. A verseny célja a méltatlanul elfelejtett illemtani szabályok életben tartása volt. 2019-ben rekordszámú, összesen 24 csapat jelentkezett, többek között Erdélyből is érkezetek versenyzők. Az első fordulóban a megadott szakirodalom feldolgozása után egy totót töltöttek ki a csoportok. A második fordulóban egy filmkészítést kértek a csapatoktól. Az volt a feladat, hogy maximum 3 percben mutassanak be egy hungarikumot.

a cikk folytatása...

Anyák napját ünnepeltünk

(2019.05.02.)

Május első vasárnapja minden ember életében szerte a világon fontos ünnepet jelent, hiszen ezen a napon ünnepeljük az Édesanyákat, Nagymamákat. Nem volt ez másképp iskolánkban sem, hiszen tudjuk, hogy Isten ajándéka az Anya és a Gyermek egyaránt. Az ünnepséget a Református Templomban tartott Istentisztelet keretében tartottuk, ahol intézményi lelkészünk, nagytiszteletű Fejér Zoltán iskolalelkész prédikált, majd Kovács Hanna fuvolajátékával kezdődött a gyermekek műsora.

a cikk folytatása...

Isten oltáránál még a fecske is talál fészket. (Zsolt 84,4)

(2019.05.02.)

Valamikor ősszel lettünk figyelmesek a Völgy-Híd Természetvédelmi Alapítvány felhívására, mely a MEGISMERNI, MEGFIGYELNI, MEGSZÁMOLNI, MEGVÉDENI – EGY TANÉV A FECSKÉKÉRT! nevet kapta. Jelentkeztünk, és elfogadták pályázatunkat, így 2019. március 21-éig iskolánkban sok szó esett a fecskékről. Technika órákon kis modelleket készítettünk. Rajz órákon rajzoltunk, festettünk. Olvasás órán szöveget értelmeztünk, mely a szabadság madarairól szólt. Délutánonként előadásokat készítettünk, melyeket társainknak bemutattunk.

a cikk folytatása...

A Föld napja

(2019.05.02.)

A Föld napja minden évben egy lehetőség arra, hogy legalább megpróbáljunk valamit tenni környezetünk védelme érdekében. Fontosnak tartjuk a figyelem felkeltését, melynek idén a játék volt a legfontosabb eszköze. Április 25-én sok–sok feladattal tettük emlékezetessé az eseményt. A gyerekek csapatokban, egyénileg, versenyszerűen vagy saját örömükre próbálhatták ki az ötletes feladatokat. Nagy élmény volt a hulladékból készített játékok „tesztelése”, mely a kicsik, nagyok, sőt még a felnőttek számára is roppant élvezetes volt.

a cikk folytatása...

Digitális Témahét a Kisrefiben

(2019.05.02.)

Immáron negyedik tanéve hirdeti meg az EMMI a Digitális Témahetet (DTH) a közoktatási intézményekben, melynek célja a digitális pedagógia módszertanának népszerűsítése és elterjesztése a köznevelésben. Iskolánk második éve csatlakozik a DTH-hez, szem előtt tartva idén is a tanév kiemelt szempontjait, a médiatudatosságot, a tanórák, tananyagok összekapcsolását digitális eszközös segítségével. Ezen szempontokat figyelembe véve színes programok és pályázatok szervezésével, kiírásával igyekeztünk bevonni a tanulóinkat a Témahétbe.

a cikk folytatása...

TE-TUDO-D fizikaverseny

(2019.04.09.)

2019. március 22-én a Mezőcsáti Gimnázium TE-TUDO-D fizikaversenyen vettünk részt, ahol a felületi feszültséggel kapcsolatban, egy szappanbuborékos kísérletet mutattunk be. Hét csapat mérte össze tudását és mi arany minősítésben részesültünk.

a cikk folytatása...

A sárospataki Kisrefibe is megérkezett az országot járó robotok egyike

(2019.04.09.)

Év elején a Kisrefi is regisztrált a „Robotcsámborgás” oldalán, ahol egy padlórobot kipróbálására kaptunk lehetőséget. A projekt célja az algoritmikus gondolkodás kisiskoláskori fejlesztésének segítése robotika alkalmazásával. Közben az iskolánkban beszerzésre került 6 db Blue-Bot, ez az eszköz a kicsik tér-irány érzékelését és az előre gondolkodás képességét fejleszti. Nagy öröm volt a megérkezése.

a cikk folytatása...

Törd a fejed!

(2019.03.26.)

2019. március 22-én került megrendezésre a „Törd a fejed!” Országos Tehetséggondozó Matematikaverseny Mezőcsáton, immár 24. alkalommal. 14 iskola 16 csapattal képviseltette magát, évfolyamonként 1-1 tanulóval. A verseny előtt a csodálatos fakazettás mennyezetű református templomban hallgathattunk meg egy rövid áhítatot, majd kezdetét vette a verseny.

a cikk folytatása...

Szerencse szerencséje

(2019.02.27.)

Iskolánk tanulóit az a szerencse érte, hogy a minap megnézhették a Magyar Népmese Színház előadásában a Szerencse szerencséje című színházi előadást. A gyerekek nagyon élvezték a műsort, mely a mesés részek mellett, interaktív, zenés formában is bemutatta a népmesék szépségét, mozgalmasságát.

a cikk folytatása...

Hegyalja Matematika verseny

(2019.02.26.)

Tíz tanulónk jutott be a Hegyalja Matematika verseny döntőjébe, ahol 2019. 02. 20-án szép eredményeket értek el: Harmadik évfolyamon Karai Anna 1. helyezett, Kecskeméti Abigél 3. helyezett, Vida-Czene Kincső 4. helyezett, Varga Luca 5. helyezett, negyedik évfolyamon Rák Dorottya és Szakál Patrik 2. helyezett lett.

a cikk folytatása...

Élménypedagógiai foglakozás a Bűvösvölgyben

(2019.02.25.)

2019. február 21-én iskolánk hatodik osztályos tanulói Magyarország első médiaértés-oktató központjában, a debreceni Bűvösvölgyben tettek látogatást, amelyet a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság hozott létre. A központ feladata, hogy megtanítsa a magyar gyerekeknek, hogyan használják tudatosabban és biztonságosabban a médiát.

a cikk folytatása...

Ismét fergeteges retro est a Mudrány étteremben

(2019.02.21.)

2019.02.16-án negyedik alkalommal került megrendezésre a Sárospataki Református Kollégium Gimnáziuma, Általános Iskolája és Diákotthona támogatásával a refis szülői jótékonysági retro est a Mudrány étteremben. 300 fő mulatott a táncos rendezvényen. Az est sztárvendége a Kerozin frontembere, Axel volt. A fellépését barátnője, Böjte Réka előzte meg, akit 2013-ban az X-Faktorban láthattunk. A zenét BanDj szolgáltatta a legnagyobb retro slágerekkel.

a cikk folytatása...

Szép Magyar Beszéd verseny

(2019.02.21.)

A vetélkedő résztvevőinek egy – a forduló rendezői által kijelölt – kötelező és egy magukkal hozott szabadon választott 20-25 soros prózai szöveget kell felolvasniuk. A szöveg csak eredeti, magyar – 20-21. századi – közlő prózai stílusban (irodalmi vagy igényes köznyelven) megírt mű lehet, amely nem tartalmaz párbeszédet, sem régies, sem tájnyelvi (nyelvjárási), sem kevéssé ismert idegen szavakat. A 7-8. évfolyamosoknál kívánatos az esszé-vagy tanulmányrészlet.

a cikk folytatása...

Beiskolázási program a Kisrefiben

(2019.02.19.)

A Sárospataki Református Kollégium Általános Iskolájában február 18-án iskolába hívogató foglalkozást tartottunk a leendő első osztályosok és szüleik számára. Programunk keretén belül egy rövid tájékoztatót hallhattak az érdeklődők, majd a negyedik osztályos tanulók táncos, énekes műsorszámát tekinthették meg.

a cikk folytatása...

Versmondó verseny

(2019.01.30.)

A magyar kultúra napja alkalmából rendezett versmondó versenyt a sárospataki II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola. Tanulóink nagy örömmel jelentkeztek a versenyre. A versenyzőknek egy magyar költő versét kellett elszavalniuk a zsűri előtt.

a cikk folytatása...

Versmondó verseny Hercegkúton

(2019.01.24.)

A magyar kultúra napja alkalmából 2019. január 24-én versmondó versenyt rendezett a Hercegkúti Gyöngyszem Német Nemzetiségi Általános Iskola. A körzetből sok iskola nevezett a versenyre. Ezen a napon több mint 50 tanuló mondta el egy magyar költő versét.

a cikk folytatása...

Szavalóverseny, A magyar kultúra napja tiszteletére

(2019.01.24.)

Szavalóversenyt hirdetett a városi könyvtár felső tagozatos tanulók számára. Minden gyermeknek egy szabadom választott költő versével lehetett nevezni. Iskolánkat 4 tanuló képviselte.

a cikk folytatása...

Első hely természetismeretből

(2019.01.24.)

2018. december 1-jén rendezte meg XII. alkalommal a Szegedi Kis István Református Gimnázium, Szakgimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium Békésen a Polgár Lajos Emlékversenyt. A vetélkedőn nyolc intézmény diákjai mérték össze tudásukat. A 163 tanuló 6 szekcióban (matematika, történelem, angol nyelv, német nyelv, rajz és természetismeret) mérhette össze tudását. A versenyen 5-6. és 7-8. évfolyamos diákok vettek részt.

a cikk folytatása...

A magyar kultúra napja

(2019.01.24.)

A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük meg január 22-én, annak emlékére, hogy – a kézirat tanúsága szerint – Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le Csekén a Himnusz kéziratát. Az évfordulóval kapcsolatos megemlékezések alkalmat adnak arra, hogy nagyobb figyelmet szenteljünk évezredes hagyományainknak, gyökereinknek, nemzeti tudatunk erősítésének, felmutassuk és továbbadjuk a múltunkat idéző tárgyi és szellemi értékeinket. A nap megrendezésének ötlete Fasang Árpád zongoraművészhez köthető, aki 1985-ben vetette ezt fel.

a cikk folytatása...

Kisrefisek sikere informatikából Tokajban

(2018.12.20.)

A Szerencsi Szakképzési Centrum Tokaji Ferenc Gimnáziuma és Szakgimnáziuma informatikai versenyt hirdetett 7. és 8. évfolyamon tanuló diákok számára. Az informatikai vetélkedő az alapismeretek, a szövegszerkesztés, prezentáció és táblázatkezelés témaköröket foglalta magában. Iskolánkat négy fős csapat képviselte 2018. december 10-én, melynek tagjai Czifra Meliton, Téglás Judit, Matusz Áron és Kristóf Gellért (7. osztályos tanulóink) voltak.

a cikk folytatása...

Bibliaismereti versenyen jártak a Kisrefisek

(2018.12.15.)

2018. december 7-én iskolánk tanulói bibliaismereti versenyen vettek részt Kazincbarcikán. Az alkalmat Kolumban Gábor lelkipásztor áhítatával kezdték, majd tájékoztatást kaptak a versenyről. A játékos tudáspróba után minden résztvevő együtt énekelt.

a cikk folytatása...

Advent, karácsonyvárás a Kisrefiben

(2018.12.11.)

A Kisrefi közössége ezen az éven is nagy izgalommal készült az adventi időszakra. A gyerekek meghatódva, várakozó tekintettel állták körbe a hitoktatónk, Fejérné Darab Krisztina által elkészített adventi koszorút. Nagyné Nádasi Erika lelkész, hitoktató tartotta a reggeli áhítatot. Arról szólt közöttünk, hogy az elkövetkező négy hétben tudjunk türelemmel várni és tapasztaljuk meg Isten gazdag ajándékait.

a cikk folytatása...

Mikulásvárás a Kisrefiben

(2018.12.07.)

December 6-án iskolánkba is megérkezett a várva várt Mikulás. A reggeli órákban a lovas Mikulások és Dér Jankó krampuszaik lepték meg tanulóinkat. Gyermekeink nagy örömére, ajándékként szaloncukor hullott a kezükbe. Délelőtt az osztályokba bekopogtatott a finnországi télapó küldötte is. A csillogó szemű gyerekhad énekszóval, verssel és zeneszámmal fogadta. Ezután minden Kisrefis megkapta a megérdemelt csomagot. Meglepődtek, hogy virgácsot senki sem kapott. Reméljük jövőre is ellátogatnak hozzánk. Mikulásvárás a Kisrefiben

a cikk folytatása...

Országos zsoltáréneklő versenyen jártak a Kisrefisek

(2018.12.11.)

2018. november 30-án került megrendezésre — immáron 23. alkalommal— Budapesten, a Karácsony Sándor Rózsatéri Református Általános Iskolában az Országos Zsoltáréneklő Verseny. Az énekes megmérettetésen 19 református általános iskola közel 160 diákja vett részt.

a cikk folytatása...

Refis diákok sikere a regionális kreativitási versenyen Kazincbarcikán

(2018.12.11.)

Az Irinyi János Református Oktatási Központ Tompa Mihály Általános Iskolája, idén is meghirdette Ötletelő-ötlet elő! elnevezésű regionális kreativitási csapatversenyét. Korcsoportonként egy-egy négy fős csapat jelentkezését várták a szervezők 3-4., az 5-6. és a 7-8. évfolyamokról. A megmérettetésre az ország különböző református iskoláiból és Felvidékről is érkeztek csapatok Kazincbarcikára. Az idei kreativitási versenyre összesen 24 csapat jelentkezett 104 fővel 11 intézményből.

a cikk folytatása...

Sikeres szereplés a Bolyai Anyanyelvi Csapatversenyen

(2018.12.05.)

Hagyományainkhoz híven iskolánk 12 4 fős csapattal képviselte magát az idei tanév versenyén. Diákjaink nagyon eredményesen szerepeltek. 3 csapat az első 10. helyen végzett.

a cikk folytatása...

XV. Országos mesemondó, meseíró, kézműves, szépíró és angol/német fordító találkozó

(2018.12.05.)

Immár 15. alkalommal rendezték meg Tiszakécskén a Református Általános Iskolában a Református Iskolák országos találkozóját, mesemondó, meseíró, szépíró és angol/német fordító országos versenyét. Intézményünkben már hagyománnyá vált, hogy ezen a jeles eseményen mi is képviseltetjük magunkat. Nem volt ez másképp idén sem: 11 tehetséges, bátor tanulóval indultunk neki a versenynek.

a cikk folytatása...

Magyar nyelv ünnepe

(2018.12.04.)

2011. szeptember 26-án a Magyar Köztársaság Országgyűlése – az Anyanyelvápolók Szövetségének javaslatára – november 13-át a magyar nyelv napjává nyilvánította. A magyar törvényhozás testülete ezáltal teremtett lehetőséget arra, hogy ezen a napon a közfigyelem hivatalosan is a szellemi-kulturális örökségünk és nemzeti identitásunk alapját jelentő magyar nyelvre irányuljon.

a cikk folytatása...

Írj levelet Kazinczy Ferencnek!

(2018.11.27.)

Nagyszabású gálaesttel köszöntötte a magyar nyelv napját az Anyanyelvápolók Szövetsége november 13-án. A Pesti Vigadó Dísztermében megtartott ünnepségen a határon túli régiókból érkező előadók énekkel, mesével, a solymári Cédrus Táncegyüttes pedig a különböző tájegységek táncaival mutatta be a Kárpát-medence népi örökségének kincseit.

a cikk folytatása...

Bolyais sikerek a Kisrefiben

(2018.11.27.)

Ebben a tanévben is megrendezésre került a Bolyai Matematika Csapatverseny megyei fordulója 3-8. osztályosok számára. A 2018. október 12-én megrendezett verseny célja: segíteni a diákokat azon képességek kifejlesztésében, hogy közösen, összedolgozva oldjanak meg feladatokat. Lehetőséget teremtett arra, hogy átéljék az együtt gondolkodás örömét, és a logikus gondolkodás mellett készségeiket közvetlenül is bemutathassák diáktársaik előtt, eközben pedig összemérhessék tudásukat. Iskolánkból 8 csapat nevezett e színvonalas versenyre.

a cikk folytatása...

Angol versenyen a Kisrefisek

(2018.11.22.)

Iskolánk tanulói második alkalommal vehettek részt az angol két tanítási nyelvű iskolák versenyén. A játékos vetélkedőnek a szerencsi Rákóczi Zsigmond Református Általános Iskola adott otthont, ahol a megye legjobb 2. 4. illetve a 7-8 osztályos tanulói mérhették össze tudásukat.

a cikk folytatása...

Könyvtárlátogatáson a 3.a osztály

(2018.11.20.)

Az idei tanévben először tett látogatást a könyvtárba a 3. a osztály. A Művelődés Háza felújítása miatt a könyvtár ideiglenesen új helyre költözött, az EKE Comenius Campusának könyvtára felett kapott helyet. Kisebb térben, de annál barátságosabb környezetben várja az olvasókat. Nagy volt az izgalom, a gyerekek alig várták, hogy megismerkedjenek az új környezettel. A könyvtár látogatása fontos része a Kisrefiben tanuló dákok oktatásának.

a cikk folytatása...

Alapítványi bál a Sárospataki Református Kollégium Gimnáziumában és Általános Iskolájában

(2018.11.20.)

2018. november 17-én a Sárospataki Református Kollégium Gimnáziuma és Általános Iskolája alapítványi bált rendezett. Rendezvényünk bevételéből a digitális oktatást szeretnénk fejleszteni. Nagy örömünkre közel 270 vendég és sok támogató érezte fontosnak, hogy adakozzon iskolánknak. Több, mint 200 tombolafelajánlás érkezett. Az estét Stofan Ferenc és Tompa Tibor 6. osztályos tanulók pásztortánca nyitotta meg.

a cikk folytatása...

Gyülekezet látogatása Tolcsván

(2018.11.16.)

November 11-én a 3.b osztály tevékenyen vett részt Tolcsván az Istentiszteleten. A gyerekek versben hívogattak a templomba, imádságban köszönték meg Isten segítségét. Dallal magasztalták a Szabadítót és adtak hálát neki.

a cikk folytatása...

Mesemondó verseny

(2018.10.27.)

A nagy magyar mesemondó, Benedek Elek születésnapjának tiszteletére szeptember 30-án tartjuk Magyarországon a Magyar Népmese Napját. Tanulóink nagyon szeretik a népmeséket, ezért mindig nagy örömmel vesznek részt mesemondó versenyeken. A Művelődés Háza és Könyvtára november 19-én rendezte meg a regionális mesemondó versenyt.

a cikk folytatása...

Rendhagyó irodalom óra a 7. osztállyal

(2018.10.26.)

Az idén is sikerült, hogy a Nagykönyvtárban tölthessünk el egy órát, a reformkor témáját körül járva. Az óra nagy részét a Gutenberg teremben töltöttük, ahol eredeti könyvek, folyóiratok álltak rendelkezésünkre, hogy ezt a kort még jobban megérthessük. A projektoron kivetített képek, közelebb hozták a kor híres embereit, építészetét, találmányait és bútorait.

a cikk folytatása...

Programozható játékrobotok a Kisrefiben

(2018.10.26.)

Iskolánkban, az idei tanévben immáron negyedik alkalommal, két első osztály kezdte meg a tanévet, kéttannyelvű angol, illetve matematika tagozaton. A XXI. század kihívásaira reagálva, intézményünk fontosnak tartja, hogy a diákok magasabb szintű idegennyelvi oktatásával párhuzamosan, a reál tantárgyak mélyebb megismerésére is hangsúlyt fektessünk. A matematika tagozaton tanuló diákjaink, életkori sajátosságaiknak figyelembe vétele mellett, a kötelező tantervi matematika órákon kívül, plusz matematika órákon, illetve 1. osztálytól kezdve, informatika órákon bővíthetik tudásukat.

a cikk folytatása...

TISZTELET A HŐSÖKNEK!

(2018.10.10.)

A Sárospataki Református Kollégium Gimnáziumának,Általános Iskolájának és Diákotthonának tanulói és pedagógusai is megemlékeztek A megemlékezés kezdetén Nagyné Nádasi Erika igehirdetését hallhatta az intézmény közössége,majd a szolgálatot követően a hatodik osztály színvonalas ünnepi műsorát tekinthették meg az emlékezők. Az irodalmi összeállításban az aradi vértanúk emlékét idézték fel az általános iskola tanulói.

a cikk folytatása...

Szerencsi „testvéreinkkel” Szegiben

(2018.10.10.)

bben a tanévben a Szerencsi Rákóczi Zsigmond Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola 4. osztályos diákjai és a Kisrefi 2. a osztályos tanulói testvérosztályi kapcsolatot létesített. Első találkozásunk alkalmával Szegiben ismerkedtünk meg. Testvérkéink osztályfőnöke – Varkoly Erika néni – vezetésével népi játékokat játszottunk, majd aszút válogattunk, szőlőt préseltünk és mustot kóstoltunk.

a cikk folytatása...

„A nyelv nem az enyém, nem a tiéd, hanem az édes mienk.”

(2018.10.10.)

Első élmények A Magyar Nyelv Múzeumban Egy szép őszi délutánon a két második osztály felkerekedett, és elutazott Széphalomba. Rövid séta után az emlékcsarnokot és a sírkertet tekintettük meg, ahol megismerkedtünk képek, rajzok, levelek visszaemlékezések segítségével a Kazinczy családdal. Kis elemózsiánk elfogyasztása után, először léphettünk be, a világban és az országban egyedülálló múzeumba, ahol egy nagyon érdekes foglalkozáson vettünk részt.

a cikk folytatása...

Erdélyben jártak a Sárospataki Református Kollégium hetedikes tanulói

(2018.07.26.)

A 2017/2018-as tanévben a Sárospataki Református Kollégium Gimnáziumának, Általános Iskolájának és Diákotthonának hetedik évfolyamos tanulói a „HATÁRTALANUL!” pályázat keretében tanulmányi kiránduláson vettek részt Erdélyben. A pályázat célja az volt, hogy a szakmai feladatok támogatásával elősegítsük a hetedik évfolyamon tanuló diákok külhoni magyarsággal kapcsolatos ismereteinek bővülését, és megismertessük diákjainkat Erdély természeti és kulturális örökségével.

a cikk folytatása...

MENŐ MENZA A KISREFIBEN

(2018.04.23)
(2018.04.23)

A Sárospataki Református Kollégium Gimnáziumáért Alapítvány 20 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert egy kétéves egészséges étkezést és életstílust népszerűsítő szemléletformáló program megvalósítására, a Sárospataki Református Kollégium Gimnáziuma, Általános Iskolája és Diákotthona együttműködésével.

A projekt tartalmának bemutatása ITT

Széchenyi 2020-EFOP-1.8.5-17-2017-00127

Letöltési adatok

Oldalletöltések: 270852
A mai oldalletöltés: 51
Egyedi látogatók: 3836
A mai egyedi látogatók: 1
Online látogatók: 1
2012. szeptember 30. óta

Fényképalbumok

idájárás előrejelzés


facebook


MUDRÁNY ÉTTEREM


HATÁRTALANUL


TÁMOP-3.1.4.-08/2-2009-0025Készítette: Kocsi László