Kisrefisek sikere informatikából Tokajban

(2018.12.20.)

A Szerencsi Szakképzési Centrum Tokaji Ferenc Gimnáziuma és Szakgimnáziuma informatikai versenyt hirdetett 7. és 8. évfolyamon tanuló diákok számára. Az informatikai vetélkedő az alapismeretek, a szövegszerkesztés, prezentáció és táblázatkezelés témaköröket foglalta magában. Iskolánkat négy fős csapat képviselte 2018. december 10-én, melynek tagjai Czifra Meliton, Téglás Judit, Matusz Áron és Kristóf Gellért (7. osztályos tanulóink) voltak.

a cikk folytatása...

Bibliaismereti versenyen jártak a Kisrefisek

(2018.12.15.)

2018. december 7-én iskolánk tanulói bibliaismereti versenyen vettek részt Kazincbarcikán. Az alkalmat Kolumban Gábor lelkipásztor áhítatával kezdték, majd tájékoztatást kaptak a versenyről. A játékos tudáspróba után minden résztvevő együtt énekelt.

a cikk folytatása...

Advent, karácsonyvárás a Kisrefiben

(2018.12.11.)

A Kisrefi közössége ezen az éven is nagy izgalommal készült az adventi időszakra. A gyerekek meghatódva, várakozó tekintettel állták körbe a hitoktatónk, Fejérné Darab Krisztina által elkészített adventi koszorút. Nagyné Nádasi Erika lelkész, hitoktató tartotta a reggeli áhítatot. Arról szólt közöttünk, hogy az elkövetkező négy hétben tudjunk türelemmel várni és tapasztaljuk meg Isten gazdag ajándékait.

a cikk folytatása...

Mikulásvárás a Kisrefiben

(2018.12.07.)

December 6-án iskolánkba is megérkezett a várva várt Mikulás. A reggeli órákban a lovas Mikulások és Dér Jankó krampuszaik lepték meg tanulóinkat. Gyermekeink nagy örömére, ajándékként szaloncukor hullott a kezükbe. Délelőtt az osztályokba bekopogtatott a finnországi télapó küldötte is. A csillogó szemű gyerekhad énekszóval, verssel és zeneszámmal fogadta. Ezután minden Kisrefis megkapta a megérdemelt csomagot. Meglepődtek, hogy virgácsot senki sem kapott. Reméljük jövőre is ellátogatnak hozzánk. Mikulásvárás a Kisrefiben

a cikk folytatása...

Országos zsoltáréneklő versenyen jártak a Kisrefisek

(2018.12.11.)

2018. november 30-án került megrendezésre — immáron 23. alkalommal— Budapesten, a Karácsony Sándor Rózsatéri Református Általános Iskolában az Országos Zsoltáréneklő Verseny. Az énekes megmérettetésen 19 református általános iskola közel 160 diákja vett részt.

a cikk folytatása...

Refis diákok sikere a regionális kreativitási versenyen Kazincbarcikán

(2018.12.11.)

Az Irinyi János Református Oktatási Központ Tompa Mihály Általános Iskolája, idén is meghirdette Ötletelő-ötlet elő! elnevezésű regionális kreativitási csapatversenyét. Korcsoportonként egy-egy négy fős csapat jelentkezését várták a szervezők 3-4., az 5-6. és a 7-8. évfolyamokról. A megmérettetésre az ország különböző református iskoláiból és Felvidékről is érkeztek csapatok Kazincbarcikára. Az idei kreativitási versenyre összesen 24 csapat jelentkezett 104 fővel 11 intézményből.

a cikk folytatása...

Sikeres szereplés a Bolyai Anyanyelvi Csapatversenyen

(2018.12.05.)

Hagyományainkhoz híven iskolánk 12 4 fős csapattal képviselte magát az idei tanév versenyén. Diákjaink nagyon eredményesen szerepeltek. 3 csapat az első 10. helyen végzett.

a cikk folytatása...

XV. Országos mesemondó, meseíró, kézműves, szépíró és angol/német fordító találkozó

(2018.12.05.)

Immár 15. alkalommal rendezték meg Tiszakécskén a Református Általános Iskolában a Református Iskolák országos találkozóját, mesemondó, meseíró, szépíró és angol/német fordító országos versenyét. Intézményünkben már hagyománnyá vált, hogy ezen a jeles eseményen mi is képviseltetjük magunkat. Nem volt ez másképp idén sem: 11 tehetséges, bátor tanulóval indultunk neki a versenynek.

a cikk folytatása...

Magyar nyelv ünnepe

(2018.12.04.)

2011. szeptember 26-án a Magyar Köztársaság Országgyűlése – az Anyanyelvápolók Szövetségének javaslatára – november 13-át a magyar nyelv napjává nyilvánította. A magyar törvényhozás testülete ezáltal teremtett lehetőséget arra, hogy ezen a napon a közfigyelem hivatalosan is a szellemi-kulturális örökségünk és nemzeti identitásunk alapját jelentő magyar nyelvre irányuljon.

a cikk folytatása...

Írj levelet Kazinczy Ferencnek!

(2018.11.27.)

Nagyszabású gálaesttel köszöntötte a magyar nyelv napját az Anyanyelvápolók Szövetsége november 13-án. A Pesti Vigadó Dísztermében megtartott ünnepségen a határon túli régiókból érkező előadók énekkel, mesével, a solymári Cédrus Táncegyüttes pedig a különböző tájegységek táncaival mutatta be a Kárpát-medence népi örökségének kincseit.

a cikk folytatása...

Bolyais sikerek a Kisrefiben

(2018.11.27.)

Ebben a tanévben is megrendezésre került a Bolyai Matematika Csapatverseny megyei fordulója 3-8. osztályosok számára. A 2018. október 12-én megrendezett verseny célja: segíteni a diákokat azon képességek kifejlesztésében, hogy közösen, összedolgozva oldjanak meg feladatokat. Lehetőséget teremtett arra, hogy átéljék az együtt gondolkodás örömét, és a logikus gondolkodás mellett készségeiket közvetlenül is bemutathassák diáktársaik előtt, eközben pedig összemérhessék tudásukat. Iskolánkból 8 csapat nevezett e színvonalas versenyre.

a cikk folytatása...

Angol versenyen a Kisrefisek

(2018.11.22.)

Iskolánk tanulói második alkalommal vehettek részt az angol két tanítási nyelvű iskolák versenyén. A játékos vetélkedőnek a szerencsi Rákóczi Zsigmond Református Általános Iskola adott otthont, ahol a megye legjobb 2. 4. illetve a 7-8 osztályos tanulói mérhették össze tudásukat.

a cikk folytatása...

Könyvtárlátogatáson a 3.a osztály

(2018.11.20.)

Az idei tanévben először tett látogatást a könyvtárba a 3. a osztály. A Művelődés Háza felújítása miatt a könyvtár ideiglenesen új helyre költözött, az EKE Comenius Campusának könyvtára felett kapott helyet. Kisebb térben, de annál barátságosabb környezetben várja az olvasókat. Nagy volt az izgalom, a gyerekek alig várták, hogy megismerkedjenek az új környezettel. A könyvtár látogatása fontos része a Kisrefiben tanuló dákok oktatásának.

a cikk folytatása...

Alapítványi bál a Sárospataki Református Kollégium Gimnáziumában és Általános Iskolájában

(2018.11.20.)

2018. november 17-én a Sárospataki Református Kollégium Gimnáziuma és Általános Iskolája alapítványi bált rendezett. Rendezvényünk bevételéből a digitális oktatást szeretnénk fejleszteni. Nagy örömünkre közel 270 vendég és sok támogató érezte fontosnak, hogy adakozzon iskolánknak. Több, mint 200 tombolafelajánlás érkezett. Az estét Stofan Ferenc és Tompa Tibor 6. osztályos tanulók pásztortánca nyitotta meg.

a cikk folytatása...

Gyülekezet látogatása Tolcsván

(2018.11.16.)

November 11-én a 3.b osztály tevékenyen vett részt Tolcsván az Istentiszteleten. A gyerekek versben hívogattak a templomba, imádságban köszönték meg Isten segítségét. Dallal magasztalták a Szabadítót és adtak hálát neki.

a cikk folytatása...

Mesemondó verseny

(2018.10.27.)

A nagy magyar mesemondó, Benedek Elek születésnapjának tiszteletére szeptember 30-án tartjuk Magyarországon a Magyar Népmese Napját. Tanulóink nagyon szeretik a népmeséket, ezért mindig nagy örömmel vesznek részt mesemondó versenyeken. A Művelődés Háza és Könyvtára november 19-én rendezte meg a regionális mesemondó versenyt.

a cikk folytatása...

Rendhagyó irodalom óra a 7. osztállyal

(2018.10.26.)

Az idén is sikerült, hogy a Nagykönyvtárban tölthessünk el egy órát, a reformkor témáját körül járva. Az óra nagy részét a Gutenberg teremben töltöttük, ahol eredeti könyvek, folyóiratok álltak rendelkezésünkre, hogy ezt a kort még jobban megérthessük. A projektoron kivetített képek, közelebb hozták a kor híres embereit, építészetét, találmányait és bútorait.

a cikk folytatása...

Programozható játékrobotok a Kisrefiben

(2018.10.26.)

Iskolánkban, az idei tanévben immáron negyedik alkalommal, két első osztály kezdte meg a tanévet, kéttannyelvű angol, illetve matematika tagozaton. A XXI. század kihívásaira reagálva, intézményünk fontosnak tartja, hogy a diákok magasabb szintű idegennyelvi oktatásával párhuzamosan, a reál tantárgyak mélyebb megismerésére is hangsúlyt fektessünk. A matematika tagozaton tanuló diákjaink, életkori sajátosságaiknak figyelembe vétele mellett, a kötelező tantervi matematika órákon kívül, plusz matematika órákon, illetve 1. osztálytól kezdve, informatika órákon bővíthetik tudásukat.

a cikk folytatása...

TISZTELET A HŐSÖKNEK!

(2018.10.10.)

A Sárospataki Református Kollégium Gimnáziumának,Általános Iskolájának és Diákotthonának tanulói és pedagógusai is megemlékeztek A megemlékezés kezdetén Nagyné Nádasi Erika igehirdetését hallhatta az intézmény közössége,majd a szolgálatot követően a hatodik osztály színvonalas ünnepi műsorát tekinthették meg az emlékezők. Az irodalmi összeállításban az aradi vértanúk emlékét idézték fel az általános iskola tanulói.

a cikk folytatása...

Szerencsi „testvéreinkkel” Szegiben

(2018.10.10.)

bben a tanévben a Szerencsi Rákóczi Zsigmond Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola 4. osztályos diákjai és a Kisrefi 2. a osztályos tanulói testvérosztályi kapcsolatot létesített. Első találkozásunk alkalmával Szegiben ismerkedtünk meg. Testvérkéink osztályfőnöke – Varkoly Erika néni – vezetésével népi játékokat játszottunk, majd aszút válogattunk, szőlőt préseltünk és mustot kóstoltunk.

a cikk folytatása...

„A nyelv nem az enyém, nem a tiéd, hanem az édes mienk.”

(2018.10.10.)

Első élmények A Magyar Nyelv Múzeumban Egy szép őszi délutánon a két második osztály felkerekedett, és elutazott Széphalomba. Rövid séta után az emlékcsarnokot és a sírkertet tekintettük meg, ahol megismerkedtünk képek, rajzok, levelek visszaemlékezések segítségével a Kazinczy családdal. Kis elemózsiánk elfogyasztása után, először léphettünk be, a világban és az országban egyedülálló múzeumba, ahol egy nagyon érdekes foglalkozáson vettünk részt.

a cikk folytatása...

Erdélyben jártak a Sárospataki Református Kollégium hetedikes tanulói

(2018.07.26.)

A 2017/2018-as tanévben a Sárospataki Református Kollégium Gimnáziumának, Általános Iskolájának és Diákotthonának hetedik évfolyamos tanulói a „HATÁRTALANUL!” pályázat keretében tanulmányi kiránduláson vettek részt Erdélyben. A pályázat célja az volt, hogy a szakmai feladatok támogatásával elősegítsük a hetedik évfolyamon tanuló diákok külhoni magyarsággal kapcsolatos ismereteinek bővülését, és megismertessük diákjainkat Erdély természeti és kulturális örökségével.

a cikk folytatása...

MENŐ MENZA A KISREFIBEN

(2018.04.23)
(2018.04.23)

A Sárospataki Református Kollégium Gimnáziumáért Alapítvány 20 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert egy kétéves egészséges étkezést és életstílust népszerűsítő szemléletformáló program megvalósítására, a Sárospataki Református Kollégium Gimnáziuma, Általános Iskolája és Diákotthona együttműködésével.

A projekt tartalmának bemutatása ITT

Letöltési adatok

Oldalletöltések: 139984
A mai oldalletöltés: 307
Egyedi látogatók: 3836
A mai egyedi látogatók: 1
Online látogatók: 2
2012. szeptember 30. óta

Fényképalbumok

GOOGLE FORDÍTÓ

idájárás előrejelzés


facebook


MUDRÁNY ÉTTEREM


HATÁRTALANUL


TÁMOP-3.1.4.-08/2-2009-0025Iskolánkról | Információk | Aktuális | Felhivasok | Versenyeredmények | Linkek
Készítette: Kocsi László