AMERIKAI ÖSZTÖNDÍJ TANULÁSI LEHETŐSÉG AZ USA-BAN

(2018.01.03)

Az ösztöndíjra olyan magyar, keresztyény, angolul jól beszélő gimnáziumi tanulók jelentkezését várjuk, akik szeretnék a következő (2018/2019.) tanévet az USA egy keresztyén középiskolájában eltölteni.

A részletes pályázati kiírás ITT

Sportfejlesztési program jóváhagyására irányuló kérelem elbírálása

(2017.12.19)

A Magyar Kézilabda Szövetség (a továbbiakban: MKSZ) a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló 2004. évi CXL. törvény (a továbbiakban: Ket.) 71. §-ának (1) bekezdése, a sportról szóló 2004. évi I. törvény (a továbbiakban: Stv.) 22. § (2) bekezdésének fa) pontja, a társasági adóról és az osztalékadóról szóló 1996. évi LXXXI. törvény (a továbbiakban: Tao. tv.) 22/C. §-a, valamint a látvány-csapatsport támogatását biztosító támogatási igazolás kiállításáról, felhasználásáról, a támogatás elszámolásának és ellenőrzésének, valamint visszafizetésének szabályairól szóló 107/2011 (VI.30.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Kormányrendelet) 4. §-ának (5) bekezdése alapján meghozta a következő

H A T Á R O Z A T O T

Sportfejlesztési program jóváhagyására irányuló kérelem ITT
Sportfejlesztési program jóváhagyására irányuló kérelem elbírálása ITT

Holland diákok lehettünk egy hétre Barneveldben

(2017.12.20)

Iskolánk, a nyelvtanulás terén is sok segítséget nyújt diákjai számára. Az egyik ilyen program a cserediák lehetőség, melynek ebben a tanévben én is a részese voltam. A holland Barneveld városka lakója lehettem 12 diáktársammal és két pedagógus kísérővel 2017. október 23-27. között. Érdekes és hatalmas élmény volt a számomra belecsöppenni egy holland diák mindennapjaiba.

a cikk folytatása...

Megyei Idegen Nyelvű Szavalóverseny

(2017.12.20)

Kilencedik alkalommal került megrendezésre november 16-án, csütörtökön, a miskolci Zrínyi Ilona Gimnáziumban, a Megyei Idegen Nyelvű Szavalóverseny. A versenyt angol, német, olasz és francia nyelven hirdette meg a Jedlik Ányos Tudományos Ismeretterjesztő Társaság. A verseny során a versenyzők először az elődöntőkben adták elő versüket, melyeknek témája a zene, a muzsika volt. Iskolánkat négyen képviselték angol nyelvű versükkel.

a cikk folytatása...

A Köveshegyi Idősek Otthonába látogatott a 10.E osztály

(2017.11.25)

Az idősek hete alkalmával osztályfőnökünk vezetésével ellátogattunk a Köveshegyi Idősek Otthonába. Célunk az volt, hogy színt vigyünk az egyforma hétköznapjaikba és megkönnyítsük az egyedüllétüket. Néhányunk verssel készültünk, és különböző énekeket is vittünk magunkkal. Már az oda vezető út is jó hangulatban telt, mosolyogva léptünk be az otthonba, remélve, hogy ebből a vidámságból másoknak is adhatunk.

a cikk folytatása...

VERSENYFELHÍVÁS

(2017.11.16)

A Sárospataki Református Kollégium Gimnáziuma, Általános Iskolája és Diákotthona, a Magyar Kémikusok Egyesülete és a Magyar Tudományos Akadémia Miskolci Akadémiai Bizottságának Vegyészeti Szakbizottsága szervezésében kerül megrendezésre a

XVII. ORSZÁGOS DIÁKVEGYÉSZ NAPOK

A verseny részletes leírésa és a jelentkezési lapok letölthetők itt…. ITT

VERSENYFELHÍVÁS

(2017.11.16)

Sárospataki Református Kollégium Gimnáziuma REFILabor ANALITIKAI VERSENYT HÍRDET TIZENÉVESEKNEK. A verseny célja: a tizenéves korosztály legyen tisztában a különböző környezeti problémák környezet - egészségügyi hatásaival és ismerje meg a lehetséges megelőzési módokat. A vetélkedőn 7-8. évfolyamos, háromfős csapatok vehetnek részt.

A verseny részletes leírésa és a jelentkezési lapok letölthetők itt…. ITT

Biológia-kémia tagozatos avató

(2017.10.29)

Idén ősszel is megrendezésre került a biológia-kémia tagozatos diákok befogadása a „bikémesek családjába”. Ez immár hagyomány a Refi életében. Minden év szeptemberében a tagozatos pecúrok nagy izgalommal várják, hogy mit találnak ki számukra a felsőbb évfolyamosok..

a cikk folytatása...

Ünnepi megemlékezés az Aradi Vértanúk Emléknapja alkalmából

(2017.10.08)

Az aradi vértanúk kivégzésének napját 2001-ben nyilvánították nemzeti gyásznappá, melyről a hagyományokhoz híven a Sárospataki Református Kollégium Gimnáziumának,Általános Iskolájának és Diákotthonának tanulói és pedagógusai is megemlékeztek 2017. október 6-án.

a cikk folytatása...

REFISEK A NAGY ZOLTÁN EMLÉKVERSENYEN

(2017.09.26)

Iskolánk kenusai a hétvégén egy rangos megmérettetésen vettek részt Szolnokon. A 16. alkalommal megrendezett Nagy Zoltán Emlékverseny az ország egyik legnépesebb versenyének számít kajak-kenus berkekben. Lányaink és fiaink nem hoztak ránk szégyent...

a cikk folytatása...

Angol nyelvű konferncián a Refis diákok

(2017.09.22)

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Karán került megendezésre szeptember 14. és 15. között a Molecular Frontiers Szimpózium, melyre mi, iskolánk diákjai is meghívást kaptunk. A kétnapos eseményen bepillantást nyerhettünk nemzetközileg elismert fizikusok és kémikusok fáradhatatlan munkáinak gyümölcsébe, illetve előadásokat hallhattunk a fehérj​ék​ molekuláris felépítéséről és működéséről.

a cikk folytatása...

ÚTRAVALÓ ÖSZTÖNDÍJPROGRAM „ÚT AZ ÉRETTSÉGIHEZ ALPROGRAM” Jelentkezési felhívás - 2017/2018-AS TANÉV

(2017.08.24)

Az Útravaló Ösztöndíjprogram esélyteremtő alprogramjainak célja a hátrányos helyzetű, halmozottan hátrányos helyzetű, köztük roma tanulók iskolai sikerességének elősegítése, motivációjuk és önértékelésük erősítése mentori támogatással. Az „Út az érettségihez” ösztöndíjprogram célja a részt vevő tanulók támogatása a középiskola sikeres befejezése, a felsőoktatásba való bejutás elősegítése céljából.

Útravaló Ösztöndíjprogram jelentkezési felhívás…. ITT

Sárospatak, az örök érték

(2017.07.12)

Idén negyedik alkalommal kaptam érettségi elnöki megbizatást a Sárospataki Református Kollégium Gimnáziumának magyar-angol két tanítási nyelvű osztályába. Annyi élményt, feledhetetlen emberi kapcsolatokat és biztatást kaptam a Refiben, hogy úgy érzem, néhány gondolatot írásba kell foglalnom.....

a cikk folytatása...

Letöltési adatok

Oldalletöltések: 256149
A mai oldalletöltés: 15
Egyedi látogatók: 4369
A mai egyedi látogatók: 1
Online látogatók: 1
2012. március 26. óta

GOOGLE FORDÍTÓ

Elérhetőségeink

idájárás előrejelzés


facebook


MUDRÁNY ÉTTEREM
Iskolánkról | Múlt és jelen | Információk | Aktuális | Eredmények | Linkek | E-napló
Készítette: Kocsi László